Orino

Orino

ulei de masline extravirgin orino

Conform marturiilor, istoria productiei de ulei de masline a inceput cu “ALETOURGIA” (un sac plin de masline, peste care a fost pusa o piatra mare si grea pentru a zdrobi fructele si extrage uleiul de masline).

Din 1850, uleiul de masline a fost produs de catre FABRIKA-BOTZ WORKER (o podea mica unde pietrele grele erau rotite de catre lucratori cu mainile lor).

Ulterior fabrica a devenit mai mare, pietrele fiind rotite de magari. Mai tarziu, presele manuale au fost inlocuite de cele electronice.

Din 1987 fratii Nektarions si Manolis Proistakis sunt activi in comercializarea de alimente si ulei de masline, concentrandu-se pe produse de inalta calitate.

Compania este situata in zona Orino, Sitia (Creta).

Previous
Next
Previous
Next

Produsele sunt certificate si testate pentru calitatea lor ridicata si valoarea nutritionala de catre organismele de certificare acreditate, asigurand un ulei de masline cu textura unica, aroma si valoare nutritională.

Siguranta produselor si calitatea inalta sunt asigurate prin  certificarile obtinute:

  • EN IO 22000
  • AGROCERT pentru produsele P.D.O (Denumire de Origine Protejata)
  • BIO HELLAS

Obiectivele companiei sunt acelea de a oferi produse de inalta calitate consumatorului final si de a promova Uleiul de Masline din aceasta zona astfel incat consumatorii straini sa cunoasca valoarea si calitatea uleiului de masline Cretan din Sitia. 

Ulei de masline extravirgin - Orino

Ulei de masline extravirgin  produse cu pasiune de „Orino Gourmet Product”

Este produs din soiul Koroneiki avand o aciditate scazuta. Uleiul este extras in cateva ore de la recoltare si presat la rece in conditii optime.

Curiozitati

Aflati mai multe informatii despre productia „Orino Gourmet Product”

Catalogo_YEP-04
Locatie

Orino, Sitia (Creta)

Catalogo_YEP-14
Prelucrare

La rece

Catalogo_YEP-02
Soiuri de masline

Koroneiki

CAIXEIRO-DOP-YEP-v1-10
DOP / PDO

P.D.O Sitia