Blog

Blog

Afla Informatii Utile despre Beneficiile Utilizarii Uleiului de Masline in Alimentatie si Ritualurile de Ingrijire

Uleiul de masline extravirgin este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate, avand o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Unul dintre criteriile de baza pentru a stabili calitatea uleiului de masline extravirgin il reprezinta ACIDITATEA. Factorii care influenteaza nivelul de aciditate sunt: calitatea solului, modul in care sunt culese maslinele, timpul in care acestea sunt depozitate inainte de prelucrare, locul de depozitare… Vezi mai mult

Colesterolul este substanta grasa prezenta in sange. Sursa bogata de acizi grasi Omega-3Omega-6grasimi mononesaturate si antioxidantiuleiul de masline este aliatul ideal in lupta organismului cu colesterolul marit. Maslinele contin polifenoli, un grup mare de compusi care se gasesc in multe alimente derivate din plante si care au fost legate de o serie de beneficii. Cu cat uleiul de masline este mai putin procesat, cu atat mai multi polifenoli se pastreaza… Vezi mai mult

Una dintre principalele cauze ale aparitiei aterosclerozei este nivelul ridicat de colesterol. Ateroscleroza, caracterizata prin rigiditatea arterelor, apare atunci cand particule de colesterol rau (LDL) se fixeaza in peretii arterelor. In timp, aceste particule se dezvolta si formeaza placi care ingusteaza vasele sangvine, crescand efortul depus de inima in incercarea de a trimite sange oxigenat in intregul organism. Prin reducerea colesterolului rau (LDL) si cresterea nivelului de colesterol bun (HDL), uleiul de masline ajuta la prevenirea aterosclerozeiVezi mai mult

Hipertensiunea arteriala este o boala cronica caracterizata prin valori crescute ale presiunii exercitate de fluxul sangvin asupra peretilor arterei. Tensiunea arteriala creste atunci cand vasele de sange se stramtoreaza, ca urmare a acumularii de colesterol pe peretii acestora, dar si in interiorul lor. Urmare a presiunii prea mari a sangelui este foarte probabil ca persoana in cauza sa resimta diverse slabiciuni, dureri in piept, vertij, tulburari de vedere, zgomote in urechi, sangerari nazale etc… Vezi mai mult

Cand presiunea prea mare a sangelui reuseste sa rupa/desprinda placutele de colesterol din interiorul arterelor si vaselor de sange, creste riscul ca fragmente de placute de colesterol sa ajunga in diverse vase de sange mai mici, pe care sa le blocheze complet. Această situatie duce aproape inevitabil la un accident vascular cerebral sau la atac de cord (infarct miocardic) sau la moartea anumitor tesuturi. Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces în UEVezi mai mult

Diabetul este o boala cronica caracterizata prin hiperglicemie (cresterea nivelului glucozei in sange peste limitele normale). Uleiul de masline este o sursa importanta de vanadiu, un mineral mai putin cunoscut, care contribuie la stabilizarea glicemiei. Un ulei de masline extravirgin poate ajuta in scaderea riscului pentru diabetul de tip II. Diabetul de tip II este caracterizat prin functionarea defectuoasa a insulinei, un hormon care transporta glucoza (zaharul) din sange catre celule pentru a putea fi folosita ca energie… Vezi mai mult

Uleiul de masline este un tip de grasime usor de digerat, buna pentru mentinerea starii de sanatate a intregului sistem digestiv. Continutul ridicat de nutrienti esentiali si efectul laxativ sunt eficiente impotriva bolilor specifice comune, cum ar fi inflamatia, arsurile la stomac si constipatia. Consumul de ulei de masline imbunatateste absorbtia nutrientilor in intestin. Este inclus in lista de alimente cu calitati alcaline si este ideal pentru reglarea pH-ului din organism... Vezi mai mult

Antioxidanții care se găsesc în uleiul de masline pot reduce la minimum efectele nocive pe care le au radicalii liberi din corp, printre cele mai importante fiind prevenirea îmbătrânirii premature a organismului și reducerea proliferării celulelor canceroase la nivelul anumitor organe. Uleiul de masline reduce activitatea unei oncogene, p21Ras, si previne deteriorarea ADN-ului, incurajand in acest mod moartea celulelor canceroase... Vezi mai mult

Pancreatita este un termen medical care se refera la inflamatia pancreasului care poate fi cauzata de calculi biliari, alcool, anumite medicamente, infectii sau afectiuni digestive. Uleiul de masline extravirgin este bogat in acid oleic si hidroxitirosol, care previne dezvoltarea pancreatitei acute (inflamarea brusca a pancreasului)... Vezi mai mult

Ficatul  detine functii esențiale, de la producerea de proteine, colesterol si bila la depozitarea vitaminelor, a mineralelor si chiar a carbohidratilor. De asemenea, distruge toxinele, cum ar fi alcoolul, medicamentele si produsele secundare naturale ale metabolismului. Mentinerea ficatului intr-o stare buna este primordiala pentru mentinerea sanatatii. Acizii grasi mononesaturati (prezenti in proportie de 73 g la fiecare 100 g de ulei), Vitamina E si compusii fenolici prezenti in uleiul de masline au proprietati antiinflamatorii, hipolipidemice si antioxidante... Vezi mai mult

Uleiul de masline este bogat in Antioxidanti care contribuie la incetinirea procesului de imbatranire al creierului si nu numai. Oleocantalul, responsabil pentru reducerea inflamatiilor din corp, ajuta si la indepartarea placilor beta-amiloide care se formeaza in celulele creierului si duc la aparitia bolii Alzheimer. Acest rezultat a fost observat în cadrul unui studiu realizat pe soareci, de catre cercetatorii americani din cadrul Universitatii Louisiana, SUA... Vezi mai mult

Uleiul de masline faciliteaza digestia si absorbtia substantelor nutritive, inclusiv a vitaminelor liposolubile. Uleiul de masline are un continut bogat de nutrienti esentiali care lupta impotriva bolilor specifice comune, cum ar fi inflamatia, arsurile la stomac si constipatia. Consumul de ulei de masline imbunatateste absorbtia nutrientilor in intestin. Reprezinta un aliment cu calitati alcaline, fiind potrivit pentru reglarea pH-ului din organism si a secretiilor din stomac... Vezi mai mult

Beneficiile folosirii uleiului de masline in ritualurile de ingrijire ale pielii au fost recunoscute la nivel international. Datorita continutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de masline este un foarte bun hidratant. Conține vitamine precum ADK și E, care au beneficii pentru piele. Acesta curata, emoliaza si hidrateaza pielea prin incetinirea evaporarii apei din celulele cutanate. Uleiul de masline are proprietati antiinflamatorii care previn imbatranirea…. Vezi mai mult

Beneficiile folosirii uleiului de masline in ritualurile de ingrijire ale parului sunt cunsocute din cele mai vechi timpuri. Uleiul de masline contine vitamina E si alti antioxidanti care protejeaza parul impotriva deteriorarii si il hidrateaza de la radacina pana la varf. Se recomanda folosirea uleiului de masline atat in cazul unui par subtire, fragil, uscat dar si pentru unul cu tendinte de ingrasare. Nutrientii benefici din compoziția uleiul de masline ajuta la repararea parului deteriorat de chimicale si de factorii nocivi din mediu… Vezi mai mult

Istoria uleiului de masline incepe cu descoperirea primilor maslini, cu mii de ani in urma. Multe legende ii atribuie uleiului de masline / maslinului o origine divina. Legenda spune ca, raspandirea maslinului s-a facut in Egipt, Palestina, Creta, Rhodos, Attica, in Italia si apoi de-a lungul bazinului mediteranean. Codul lui Hammurabi, care dateaza din jurul anilor 2500 i.Hr., mentiona uleiul de masline si vanzarea acestuia. In Egipt, maslinul era arborele sacru fiind protejat de Ra, zeul suprem al Soarelui, ramurele sale fiind puse si pe mormintele imparatilor… Vezi mai mult

Consumul regulat de ulei de masline aduce o serie de beneficii asupra intregului organism. Dar ce contine mai exact uleiul de masline? Unul dintre cei mai puternici antioxidanti prezenti in pulpa maslinelor si frunzele acestora este Hidroxitirozolul. Are o actiune puternica de protectie a ADN-ului uman si de neutralizare a radicalilor liberi. Hidroxitirozolul este una dintre principalele componente ale uleiului de masline virgin, iar cea mai redusa cantitate se gaseste in maslinele negre si in uleiul de masline de slaba calitateVezi mai mult

Pentru a profita de efectele benefice ale consumului de ulei de masline asupra sanatatii, este important sa se tina cont de anumite aspecte inainte de achizitionarea unui ulei de masline. Alege intotdeauna un ulei de masline extravirgin – Fiind obtinut prin presare la rece (la temperaturi care nu depasesc 25°C), in aceeasi zi in care maslinele au fost culese, determina pastrarea aromelor intacte si a tuturor proprietatilor benefice…. Vezi mai mult

Consumul de ulei de masline contribuie la intarirea sistemului imunitar, protejandu-l astfel de atacurile externe ale microorganismelor, bacteriilor sau virusurilor. Uleiul de masline contine antioxidanti puternici (hidroxitirozolul) care, pe langa alte beneficii aduse intregului organism (lupta cu stresul oxidativ, reduce riscul de imbatranire prematura) contribuie si la buna functionare a sistemului imunitarVezi mai mult

Durerile de urechi pot avea cauze multiple: simple raceli, infectii dentare care se pot extinde pana la nivelul urechilor, particule straine care patrund in canalul auditiv si altele. Uleiul de masline are proprietati anitinflamatorii. Fiind o sursa buna de vitamina E si alti antioxidanti, ajuta, de asemenea la combaterea infectiilor. Multe persoane folosesc uleiul de masline ca remediu pentru tratarea durerilor de urechiVezi mai mult