Ulei de masline extravirgin

Uleiul de masline bun, adica uleiul de masline extravirgin obtinut prin presare la rece din masline sanatoase aflate la maturare optima, devine tot mai popular si in Romania, unde piata nu este tocmai matura din acest punct de vedere.

“Olives d’Or” vine in intampinarea celor care doresc sa afle mai multe despre BENEFICIILE PENTRU SANATATE ale uleiului de masline, despre Cum Se Alege corect un ulei de masline bun sau De Ce este atat de Important ca Aciditatea uleiului de masline sa fie cat mai mica.

Uleiul de masline bun este ca si un vin bun. Sau ca o cafea buna 🙂 . GUSTUL sau difera in functie de Solul in care cresc copacii, de Regiunea Geografica, de Soiul de Masline, de Perioada de Recoltare, de modul de Prelucrare etc. Iar pentru ca gusturile nu se discuta, va oferim atat de multa diversitate, incat toti cei care apreciaza produsele de calitate sa isi poata gasi aici “preferatul”.

Pentru a face cautarea cat mai usoara, va invitam sa folositi Filtrul de mai jos (pe desktop este pozitionat in coloana din stanga), UNIC IN ROMANIA, care va permite sa clasificati cele 48 de tipuri de uleiuri dupa criterii precum: Tara de Origine, Producatorul (“Olives d’Or” reprezintă în Exclusivitate in Romania marci celebre precum “Kyklopast”, “Casa de Santo Amaro”, “Oro del Desierto”, “Mestral Cambrils” și multe altele, majoritatea avand in spate o EXPERIENTA DE SECOLE IN FABRICAREA ULEIULUI DE MASLINE/ De exemplu, povestea “Casei de Santo Amaro” din Mirandela (Portugalia) incepe la 16 octombrie 1687 si este detinuta in prezent de A 8-A GENERATIE a familiei – vezi detalii in paginile Producatorilor), Premiile obtinute la Concursuri Internationale, Gama de Preturi (desi unele produse se incadreaza in categoria de Lux, credem ca oricine merita ca cel putin o data in viata sa guste un ulei de masline care a fost declarat cel mai bun din lume la “campionatul mondial” al uleiurilor de masline), tipul si dimensiunea Recipientului, BIO/Integrat, ACIDITATE, Soiul de masline, Momentul Recoltarii, Aroma, precum si in functie de ASOCIERILE CULINARE.

Oferim cu drag, pentru oameni dragi, o selectie excelenta a celor mai bune uleiuri de masline extravirgine, care au fost apreciate de specialisti ca “exceptionale” prin calitatea si gustul lor. Aceste uleiuri sunt incluse in portofoliul “Olives d’Or” Romania cu conditia sa treaca cu succes proba simtului (mirosul/gustul) si testele de calitate.

Acum puteti comanda online, rapid si usor, aici, fara nicio limita geografica, cele mai bune uleiuri de masline din lume.

Arata filtrele

Tara de origine

Producator

Premii

Gama de preturi

Recipiente

Dimensiune

Cultivare

Aciditate

Natura

Soi masline

Categorie fructe

Aroma

Asocieri culinare

Afișez 1–30 din 55 de rezultate

Afișez 1–30 din 55 de rezultate

Cum alegi cel mai bun ulei de masline?

Alege intotdeauna un ulei de masline extravirgin – Fiind obtinut prin presare la rece (la temperaturi care nu depasesc 25°C), in aceeasi zi in care maslinele au fost culese, determina pastrarea aromelor intacte si a tuturor proprietatilor benefice. Verifica informatiile care indica existenta unui produs organic: eticheta Bio. Data imbutelierii si termenul de valabilitate – uleiul de masline isi pastreaza proprietatile intacte pana la 12 – 18 luni de la data imbutelierii.

Care este cel mai bun ulei de masline?

Uleiul de masline extravirgin este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate, avand o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Unul dintre criteriile de baza pentru a stabili calitatea uleiului de masline extravirgin il reprezinta ACIDITATEA

Ce reprezinta aciditatea uleiului de masline?

Trebuie sa facem distinctia intre aciditate si unul dintre parametrii de aroma ai uleiului de masline. Aciditatea nu se refera la nivelul acid al gustului, ci indica doar cantitatea de acizi grasi liberi care nu au gust. Cu cat aciditatea este mai mica, cu atat uleiul de masline este mai calitativ si mai sanatos.

De ce este importanta aciditatea uleiului de masline extravirgin?

Nivelul de aciditate reprezinta cea mai importanta masura de verificare a calitatii uleiului. O aciditate crescuta apare ca urmare a procedurilor improprii de extragere a uleiului, cum ar fi pastrarea indelungata a maslinelor in fabrici, facilitand putrezirea sau ca urmare a recoltei tarzii a maslinelor. Cu cat aciditatea este mai mica, cu atat uleiul contine mai putini acizi grasi. Nivelul maxim acceptat de Uniunea Europeana pentru uleiul de masline extravirgin este de 0.8%.