Ölmühle Solling
Ölmühle Solling este o fabrica de o familie situata in inima zonei Solling din Germania. In 1996, a inceput sa produca uleiuri comestibile organice intr-un mod traditional. Astazi, se mandreste cu o varietate de uleiuri organice si specialitati alimentare. Inca de la inceputul fabricii, au fost alese materiile prime din cultivarea ecologica certificata, deoarece se axeaza pe calitatea produselor si pe satisfactia clientilor. Familia fondatoare, Werner, Gudrun, Sebastian si Sarah Baensch, mentine contactul personal cu furnizorii si fermierii din regiune si din intreaga lume. In calitate de Partener Echitabil Naturland, compania a sprijinit agricultura ecologica inca de la inceput si promoveaza in mod activ comertul echitabil.
Ölmühle Solling utilizeaza materii prime organice fara exceptie. Eforturile mari in procesul de productie nu ar da roade daca materiile prime si ingredientele ar fi poluate cu ingrasaminte artificiale, tratate cu pesticide sau ar fi modificate genetic. Prin urmare, se folosesc materii prime de inalta calitate numai din agricultura ecologica.
Imbutelierea, etichetarea si transportul maritim implica o multime de lucrari manuale. Nu numai ingredientele sunt cat mai proaspete posibil. De asemenea, compania se asigura ca uleiul ajunge la client rapid si in cea mai buna stare. La urma urmei, uleiurile organice presate la rece de la Ölmühle Solling nu sunt “bunuri industriale” care pot fi depozitate ani de zile. Prin urmare, se produc doar loturi mici, care sunt imbuteliate si expediate imediat – proaspete de la moara. Uleiurile sunt caracterizate prin aroma lor diversa, echilibrata si gust. Compania se asigura ca ingredientele valoroase, ar fi acizii grasi polinesaturati, vitaminele sau fitochimicalele sunt conservate optim. In acest fel, uleiurile pot aduce o contributie valoroasa la o dieta sanatoasa.
Metoda de presare la rece mecanica este foarte blanda, deoarece temperaturile raman destul de scazute. Dupa presare, se filtreaza cu atentie uleiurile. Desigur, nu se folosesc procese chimice sau agresive, cum ar fi dezacidificarea sau albirea.
Pentru a asigura standardul de inalta calitate, departamentele de productie si dezvoltare sunt gestionate de tehnologi alimentari absolventi. Monitorizam intregul proces de productie de la inspectia marfurilor primite pana la proba de retinere in cadrul unor procese extinse de asigurare a calitatii. In plus, laboratoarele externe de testare si organismele de inspectie verifica si confirma in mod regulat calitatea produselor.
Fie ca este vorba de seminte de canepa din Germania sau nuci de cocos din Sri Lanka: La Ölmühle Solling, se acorda o mare importanta unei relatii pe termen lung cu furnizorii, bazata pe respect reciproc. Prin urmare, se prefera o cooperare loiala si un contact personal strans cu producatorii si asociatiile micilor fermieri. In acest fel, sunt sprijinite intreprinderile de familie si intreprinderile mici din regiunea lor si din strainatate.