Marius Fabre

Marius Fabre

producator marius fabre

In 1900, la doar 22 ani, Marius Fabre a fondat compania sa de sapun in Salon-de-Provence.

A inceput in magazia din gradina, unde a instalat doua cazane si cateva matrite.

La acea vreme, Salon-de-Provence era un oras extrem de prosper, datorita comertului cu petrol, sapun si cafea. Abundenta de materii prime in Provence (ulei de masline, sare, uleiuri de cocos si palmier care provin din colonii prin portul Marsilia) a facut posibila dezvoltarea industriei de fabricare a sapunului. Sosirea caii ferate in 1873 a facilitat foarte mult comertul.

Marius si-a vandut primele sapunuri sub numele de «The Book», «The Knife», «The Planet» sau «Concord».

In 1914, chemat in razboi, el a parasit-o pe sotia sa, Marie, care insarcinata fiind, a ramas sa se ocupe de conducerea afacerii. Timp de patru ani, cu ajutorul unui batran maiestru italian, ea a efectuat productia si vanzarea de sapun.

In 1927, datorita succesului sau, compania Marius Fabre s-a mutat in actualul sediu, mult mai mare, avand spatiul necesar pentru cazanele uriase folosite la fabricarea sapunului.

Astazi, marile fiice ale lui Marius, Marie si Julie Bousquet-Fabre, perpetueaza aceasta mare aventura de familie cu aceeasi pasiune.

25 de persoane lucreaza la compania Marius Fabre, reprezentata in Franta si in strainatate de douazeci de reprezentanti ai vanzarilor.

Din 1900, produsele Marius Fabre au fost produse conform aceleiasi filosofii:

  • pe baza de uleiuri vegetale,
  • fara utilizarea grasimilor animale;
  • fara coloranti artificiali sau parabeni;
  • nu sunt testate pe animale;
  • biodegradabile, sa respecte mediul,
  • ambalaje reciclabile.