Frantoi Cutrera
Frantoi Cutrera este unul dintre cei mai premiati producatori de ulei de masline din lume cu peste 170 premii obtinute
Familia Cutrera cultivă măslini și extrage ulei de măsline extravirgin de mai multe generații. Această misiune a fost condusă de zeci de ani de dragostea și pasiunea care leagă această familie de pământul Siciliei. Originile companiei sunt de mai bine de un secol: conform documentelor, familia Cutrera cultivase măslini în Chiaramonte Gulfi, un oraș mic din sud-estul Siciliei, în 1906.
După ce șeful familiei Giovanni Cutrera a lucrat într-o veche fabrică de ulei de la o vârstă fragedă, a fondat prima sa fabrică de ulei în 1979 cu ajutorul soției sale Maria.
De-a lungul anilor, copiii lui Giovanni si Maria s-au alaturat tatalui in companie.
Intreaga familie – ca toti producatorii locali – era constienta de calitatea exceptionala a uleiului produs in Monti Iblei. Asa ca au incercat sa-l aduca la vanzarile locale de acolo. A fost un joc care, asa cum arata rezultatele de astazi, a fost castigat. Din anul 2000, compania Cutrera este condusa de cei trei copii Maria, Giusy si Salvatore cu sotii respectivi. Cea de-a treia generatie a inceput sa se implice si in viata corporativa in urma cu cativa ani. Privind spre viitor fara a uita niciodata trecutul si creand astfel o relatie buna intre traditie si inovatie – aceasta este misiunea care a determinat familia Cutrera sa atinga obiectivele si rezultatele mari.
Fabrica de ulei Cutrera are in prezent peste 50 de hectare de livezi de maslini, are doua spatii de operare cu trei linii de extractie a uleiului, un depozit de petrol, o fabrica moderna de imbuteliere si isi exporta uleiul pretios in peste 30 de tari din intreaga lume.
Toate fazele procesarii sunt monitorizate meticulos. Recoltarea se face doar manual, deoarece maslinul, ca un fruct foarte delicat, nu trebuie deteriorat inainte de macinare. Acest principiu este acelasi timp de secole si este transmis de la tata in fiu.
Puterea morii de ulei Cutrera este diversitatea celor trei linii de extractie, ceea ce le permite sa adapteze precis tehnologia de extractie la soiul respectiv si la nivelul specific de maturare al maslinului, cu scopul de a obtine mereu uleiuri fructate, intense si echilibrate. In plus, maslinele sunt prelucrate in moara in termen de sase ore de la recoltare. Toate etapele de productie sunt efectuate cu cea mai mare atentie. Fabrica de ulei Cutrera functioneaza exclusiv cu masini din Grupul Pieralisi, care sunt lideri de pe piata mondiala in fabricarea de masini petroliere. Toate produsele secundare de prelucrare sunt prelucrate ca ingrasaminte naturale in agricultura organica.
In ultimii zece ani Frantoi Cutrera a primit mai mult de 170 de premii pentru uleiurile sale de masline si este unul dintre cei mai premiati producatori de ulei de masline din lume. Printre premiile obtinute se numara:
– Der Feinschmecker
– International Olive Oil Award Zurich
– LA International Olive Oil Competition
– Ercole Olivario
– L’Oro d’Italia
– L’Orciolo D’Oro
– Sol D’Oro