Fonte di Foiano

Fonte di Foiano

Era anul 1979 cand Michele Di Gaetano si sotia sa, Marina, s-au mutat in provincia Livorno pentru a-si realiza visul: sa creeze o ferma. Dupa recuperarea unor plantatii de maslini vechi de secole si plantarea unora noi, se construieste moara de ulei.

Astazi Paolo, Simone si sora sa Beatrice au reusit cu pasiune si tenacitate sa transforme compania parintilor intr-o productie la nivel inalt, mereu in cautarea perfectiunii.

Plantatia de maslini este formata din 29 de hectare, cu 8.000 de plante la o altitudine cuprinsa între 50 si 150m de metri deasupra marii. Zona se bucura de un microclimat usor, absenta schimbarilor termice excesive favorizeaza cultivarea maslinului, atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ.

Previous
Next

Fabrica de ulei de ultima generatie permite operarea la rece. Intregul ciclu de prelucrare este strict monitorizat, depozitarea si imbutelierea se efectueaza in incaperi cu temperatura controlata si cu ajutorul gazelor inerte pentru a proteja caracteristicile organoleptice si chimice ale produsului.

Moara de ulei este deschisa tuturor iubitorilor de ulei de masline extravirgin de calitate. Se pot organiza tururi ghidate pentru a gusta uleiul italian autentic si IGP-ul toscan, pentru a afla mai multe despre metodele de recoltare si prelucrare a maslinelor. 

Pana in prezent, compania exporta in peste 30 de tari din lume. Toate sunt uleiuri de masline extravirgine de o calitate extraordinara, prezentate si premiate de cele mai bune ghiduri si concursuri din industrie.

Va invitam sa incercati uleiurile deosebite produse cu pasiune de Fonte di Foiano.

Uleiuri de masline extravirgin - Fonte di Foiano

Uleiuri de masline extravirgine produse cu pasiune de „Fonte di Foiano”

Prezintă o note de anghinare, salata verde si tonuri de menta si rozmarin….

Uleiul de masline extravirgin prezinta note de anghinare, imbogatit cu arome de menta….

Prezinta note de rosii, ierburi aromate, menta, busuioc si rozmarin….

Uleiul de masline extravirgin prezinta note de anghinare, ciulin salbatic, menta si rozmarin…

Curiozitati

Aflati mai multe informatii despre productia „Fonte di Foiano”

Catalogo_YEP-04
Locatie

Castegneto Carducci

CAIXEIRO-DOP-YEP-v1-03
Plantatie

≤ 40 ani

Catalogo_YEP-02
Soiuri de masline

Frantoio, Moraiolo, Maurino, Picholine si Leccino

Catalogo_YEP-14
Prelucrare

La rece