In functie de locatie, de soi si de coacere, recoltarea are loc in diferite moduri, uneori de mana sau alteori cu vibratoare cu umbrele uriase inversate, intotdeauna cu scopul de a trata fructele usor si de a nu le provoca rani.
Dupa recolta, acestea sunt apoi transportate la fabrica de ulei cat mai repede posibil in containere mari cu un cos de maximum 200 kg. Acolo, folosind cele mai noi tehnologii si masini de la producatorii Pieralisi si GEA-Westfalia, principiul extractiei in doua faze este utilizat pentru a sustine procesul de recoltare si pentru a-l prelucra in 2-4 ore. Depozitarea are loc intr-o vinarie, izolata si controlata din punct de vedere termic, ceea ce permite un volum de depozitare de 200 de tone. Langa ea se afla camera pentru umplerea sticlelor cu ulei de masline, care este, de asemenea, controlata din punct de vedere termic.
Va invitam sa incercati uleiurile deosebite produse cu pasiune de Finca la Torre.