Casa de Santo Amaro

Casa de Santo Amaro

ulei de masline extravirgin casa de santo amaro

Povestea Casei de Santo Amaro din Mirandela (Portugalia) incepe la 16 octombrie 1687 si este detinuta in prezent de A OPTA GENERATIE a familiei.

Astazi proprietatea are in jur de 26.000 de MASLINI, iar marea majoritate a acestora sunt VECHI DE SECOLE. Uleiurile sale au primit in mai multi ani MEDALIA DE AUR pentru CEL MAI BUN ULEI DE MASLINE DIN LUME. Casa de Santo Amaro combina traditia agriculturii cu practicile moderne de extractie, productie si imbuteliere. Productia de ulei de masline se desfasoara in toate fazele in activitatea de familie, de la cultivare pana la imbuteliere. Astfel, Casa de Santo Amaro garanteaza calitatea produselor.

La Casa de Santo Amaro, maslinele sunt recoltate mecanic la momentul optim de maturare, de obicei la sfarsitul lunii octombrie si transportate direct la moara. Sunt descarcate in moara de ulei de masline si apoi trecute prin rogojini la o masina care indeparteaza frunzele si alte materii straine.

Dupa spalare, maslinele cantarite se introduc intr-o palnie inainte de procesare. Apoi, maslinele sunt introduse intr-o moara de piatra unde sunt macinate, apoi terciul este trecut intr-un mixer unde este amestecat la temperaturi scazute (25ºC) timp de aproximativ 45 de minute, apoi este alimentat la decantor (centrifuga orizontala) unde materia solida este separata de materia lichida.

Uleiul de masline trece printr-o sita vibranta si este apoi trimis la o centrifuga verticala unde se adauga apa rece (<25) pentru a facilita separarea uleiului si a lichidului amniotic. Dupa finalizarea procesului de extractie a uleiului de masline, uleiul de masline este introdus in diferitele rezervoare de otel inoxidabil existente in moara, aceasta faza fiind precedata de o analiza acida, dar mai ales de o analiza senzoriala, pentru a face rezervorul cat mai omogen posibil.

Va invitam sa incercati uleiurile deosebite produse cu pasiune de Casa de Santo Amaro.

Uleiuri de masline extravirgin - Casa de Santo Amaro

Uleiuri de masline extravirgine produse cu pasiune de „Casa de Santo Amaro”

Prezintă o aromă proaspătă cu note de măsline proaspete, iarbă și măr, fiind usor picant cu…

Uleiul de masline extravirgin prezinta note aromatice de masline proaspete, ierburi rosii…

Prezinta o aroma de note proaspete de masline verzi, ierburi si rosii, gustul are note de frunze de…

Uleiul de masline extravirgin prezinta note de mere coapte și fructe uscate, iar gustul…

Prezinta o aroma caracterizata prin note picante persistente, de frunze…

Ulei de masline extravirgin, un produs de inalta calitate, organic produs din ingrediente…

Curiozitati

Aflati mai multe informatii despre productia „Casa de Santo Amaro”

Catalogo_YEP-04
Locatie

Ventilare – Mirandela

Catalogo_YEP-05
Altitudine

320 – 360 m

Catalogo_YEP-07
Sol

Sisturi

Catalogo_YEP-01
Recolta

Timpurie

Catalogo_YEP-08
Regim

Productie integrata

CAIXEIRO-DOP-YEP-v1-03
Plantatie

≤ 25 si +75 ani

Catalogo_YEP-02
Soiuri de masline

Cobrançosa, Madural și Verdial Transmontana

Catalogo_YEP-10
Maslin

Traditional si intensiv

Catalogo_YEP-14
Prelucrare

La rece

CAIXEIRO-DOP-YEP-v1-10
DOP / PDO

Uleiuri de măsline extravirgine Trás-os-Montes