Accademia Olearia

Accademia Olearia

Ferma ACCADEMIA OLEARIA a fost fondata in Alghero (Italia) la inceputul secolului trecut, mandrindu-se astfel cu 4 Generatii de cultivatori de masline, care produc unul dintre CELE MAI BUNE ULEIURI DE MASLINE DIN LUME (medalia de Aur la Campionatul International al Uleiurilor de Masline).

Astazi, plantatia este gestionata cu daruire si pasiune direct de Giuseppe Fois si familia sa, urmand personal toate etapele de productie, de la cultivare la ambalare. Are o suprafata de 200 de hectare cu aproximativ 25.000 de maslini, in principal soiuri de bosana, completate de prezenta altor soiuri cu scopul de a imbunatati si imbogati caracteristicile senzoriale si calitative ale uleiurilor produse.

Academia Olearia opereaza intr-o fabrica moderna, pe o suprafata de peste 4.000 de metri patrati, construita cu un accent special pe protejarea mediului inconjurator, cu utilizarea surselor alternative de energie. Are un sistem fotovoltaic de 60 kWh, care o face complet autonoma in raport cu nevoile de energie electrica.

Previous
Next
Previous
Next

Uleiul de masline extravirgin este vandut si distribuit, atat pe teritoriul national, cat si pe principalele piete externe din Europa, Asia, Statele Unite si Japonia, ducand numele de Alghero in afara granitelor insulei pentru a reprezenta excelenta productiilor de calitate din Sardinia.

In ceea ce priveste certificarile, Academia Olearia:

– dispune de un sistem certificat de management al afacerilor UNI EN ISO 9000:2008;

– este certificata BIO si JAS;

– plantatiile de maslini, prelucrarea, depozitarea si ambalarea se fac in conformitate cu disciplina de productie DOP SARDEGNA;

– toate livrarile sunt monitorizate si controlate pentru a permite trasabilitatea intregului lant de productie, de la productia de masline si ulei pana la lotul de ambalaje ale produsului comercializat.

Uleiuri de masline extravirgin / produse cosmetice - Accademia Olearia

Uleiuri de masline extravirgine / produse cosmetice produse cu pasiune de „Accademia Olearia”

Un produs de un echilibru deosebit, dar cu un continut senzorial foarte ridicat, cu un parfum de masline curat…

Ulei de masline extravigin cu o aroma intensa si note puternice de ciulin si anghinare recunoscut pentru…

Linia de produse pentru corp si fata este produsa pe baza uleiului de masline extravirgin Sardinia si conform…

Curiozitati

Aflati mai multe informatii despre productia „Accademia Olearia”

Catalogo_YEP-04
Locatie

Ungias – Galantè, Alghero 

CAIXEIRO-DOP-YEP-v1-03
Plantatie

> 100 ani

Catalogo_YEP-14
Prelucrare

La rece

Catalogo_YEP-02
Soiuri de masline

Bosana, Semidana, Tonda di Cagliari

CAIXEIRO-DOP-YEP-v1-10
DOP / PDO

D.O.P Sardegna