Ulei de masline extravirgin

Arata filtrele

Tara de origine

Producator

Premii

Gama de preturi

Recipiente

Dimensiune

Cultivare

Aciditate

Natura

Soi masline

Categorie fructe

Aroma

Asocieri culinare

Afișez 31–55 din 55 de rezultate

Afișez 31–55 din 55 de rezultate

Cum alegi cel mai bun ulei de masline?

Alege intotdeauna un ulei de masline extravirgin – Fiind obtinut prin presare la rece (la temperaturi care nu depasesc 25°C), in aceeasi zi in care maslinele au fost culese, determina pastrarea aromelor intacte si a tuturor proprietatilor benefice. Verifica informatiile care indica existenta unui produs organic: eticheta Bio. Data imbutelierii si termenul de valabilitate – uleiul de masline isi pastreaza proprietatile intacte pana la 12 – 18 luni de la data imbutelierii.

Care este cel mai bun ulei de masline?

Uleiul de masline extravirgin este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate, avand o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Unul dintre criteriile de baza pentru a stabili calitatea uleiului de masline extravirgin il reprezinta ACIDITATEA

Ce reprezinta aciditatea uleiului de masline?

Trebuie sa facem distinctia intre aciditate si unul dintre parametrii de aroma ai uleiului de masline. Aciditatea nu se refera la nivelul acid al gustului, ci indica doar cantitatea de acizi grasi liberi care nu au gust. Cu cat aciditatea este mai mica, cu atat uleiul de masline este mai calitativ si mai sanatos.

De ce este importanta aciditatea uleiului de masline extravirgin?

Nivelul de aciditate reprezinta cea mai importanta masura de verificare a calitatii uleiului. O aciditate crescuta apare ca urmare a procedurilor improprii de extragere a uleiului, cum ar fi pastrarea indelungata a maslinelor in fabrici, facilitand putrezirea sau ca urmare a recoltei tarzii a maslinelor. Cu cat aciditatea este mai mica, cu atat uleiul contine mai putini acizi grasi. Nivelul maxim acceptat de Uniunea Europeana pentru uleiul de masline extravirgin este de 0.8%.