Ulei de masline beneficii

Ulei de Masline BENEFICII

Beneficiile Uleiului de Masline Extravirgin

Cele mai importante

Beneficii ale uleiului de Masline

Potrivit traditiei, din semintele aduse de un Inger si puse intre buzele lui Avraam, ingropat pe muntele Tabor, au rasarit si au crescut trei arbori: un chiparos, un cedru si un maslin.

In Vechiul Testament, porumbelul, care il anunta pe Noe sfarsitul potopului si apropierea de tarm, poarta o ramura de maslin in cioc.

Legenda spune ca Maslinul a fost cadoul zeitei Atena pentru omenire, iar Homer numeste uleiul de masline ca fiind “aurul lichid”.

Indiferent de credinta, oamenii au respectat dintotdeauna maslinul, arborele etern al carui ulei sacru era necesar pentru ritualurile de consacrare a preotilor si de ungere a regilor.

Uleiul de Masline, numit si "ALIMENTUL MINUNE", este foarte Popular in randul celor care vor sa Manance Sanatos.

Cca 25% din continutul uleiului de masline este alcatuit din grasimi saturate, acizi grasi Omega-3 si Omega-6. Restul de 75% este alcatuit din grasimi mononesaturate, si ele foarte sanatoase.

Acidul Oleic din Uleiul de Masline reduce Inflamatia, iar oamenii de stiinta apreciaza ca foarte multe boli, printre care cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul, artrita sau chiar obezitatea sunt cauzate de inflamatia cronica.

De asemenea, Uleiul de Masline este un ingredient foarte important in RITUALURILE DE INFRUMUSETARE Faciala si Corporala.

Contine 3 Antioxidanti de pret: Vitamina E, Polifenoli, Fitosteroli,  toti cu efecte benefice atat in organism (daca sunt consumati), cat si pentru piele (daca sunt aplicati la nivelul acesteia).

Datorita proprietatii sale de a hidrata intensiv parul, cuticulele si pielea fara sa blocheze porii, uleiul de masline are mai multe intrebuintari in zona de beauty, fiind un Ingredient De Baza in rutina zilnica de infrumusetare.

Cele 3 tipuri de Antioxidanti si efectele lor

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Nivelul polifenolilor poate fi direct corelat cu gustul pe care il are uleiul si in mod concret cu doua componente ale acestuia. Cu cat un ulei de masline extra virgin este mai amar si mai picant cu atat este mai bogat in polifenoli.

Peste 200 de compuși au fost identificați în compoziția uleiului de măsline

Adaugă aici textul pentru subtitlu

antioxidanti, substante care constituie conservantii naturali ai uleiului. Antioxidantii diminueaza aparitia peroxizilor. Astfel se incetineste procesul natural de oxidare si rancezire a uleiului.

Printre acesti antioxidanti naturali au fost identificati compusi care ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase. Ei absorb radicalii liberi si se pare ca au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular si afectiunilor canceroase, lucru intarit de speranta ridicata de viata a locuitorilor insulei Creta.

antioxidanți puternici care ajută corpul la combaterea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuși care provoacă deteriorarea celulară și contribuie la procesul de îmbătrânire și îmbolnăvire a pielii.

Beneficiile Uleiului de Masline pentru Sanatate

Reduce COLESTEROLUL

Colesterolul este o substanta grasa prezenta in sange.

Sursă bogată de acizi grasi Omega-3, Omega-6, grasimi mononesaturate si Antioxidanti, uleiul de măsline este aliatul ideal în lupta organismului cu colesterolul marit.

Polifenolii (flavonoidele) sunt agenți antioxidanti din uleiul de masline care previn oxidarea lipoproteinelor. Astfel impiedica formarea depozitelor de colesterol rau (LDL)  în vasele sangvine si creste nivelul de colesterol bun (HDL).

.

Previne ATEROSCLEROZA

Ateroscleroza, caracterizata prin rigiditatea arterelor, apare atunci cand particule de colesterol rau (LDL) se fixeaza in peretii arterelor.

In timp, aceste particule se dezvolta si formeaza placi, care ingusteaza vasele sangvine, crescand efortul depus de inima in incercarea de a trimite sange oxigenat in intregul organism.

Prin reducerea colesterolului rau (LDL) si cresterea nivelului de colesterol bun (HDL), uleiul de masline ajuta la prevenirea Aterosclerozei.

Previne HIPERTENSIUNEA Arteriala

Hipertensiunea arterială este o boală cronică caracterizată prin valori crescute ale presiunii exervitate de fluxul sangvin asupra peretilor arterei.

Tensiunea arterială creste atunci cand vasele de sange se stramtorează – ca urmare a acumularii de colesterol pe pereţii acestora, dar si în interiorul lor.

Urmare a presiunii prea mari a sangelui este foarte probabil ca persoana in cauza sa resimta diverse slabiciuni, dureri în piept (angina pectorala), vertijtulburari de vedere, zgomote in urechi, sangerari nazale etc.

Reduce riscul BOLILOR DE INIMA

Cand presiunea prea mare a sangelui reuseste sa rupa/desprinda placutele de colesterol din interiorul arterelor si vaselor de sange, creste riscul ca fragmente de placute de colesterol sa ajunga in diverse vase de sange mai mici, pe care sa le blocheze de tot.

Această situatie duce aproape inevitabil la un accident vascular cerebral sau la atac de cord (infarct miocardic) sau la moartea anumitor tesuturi.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces în UE.

Diabet

Diabetul este o boala cronica caracterizata prin hiperglicemie (cresterea nivelului glucozei in sange peste limitele normale).

Uleiul de masline este o sursa importanta de vanadiu, un mineral mai putin cunoscut, care contribuie la stabilizarea glicemiei. 

Un ulei de măsline extra-virgin poate ajută în scăderea riscului pentru diabetul de tip II. Diabetul de tip II este caracterizat prin funcționarea defectuoasă a insulinei, un hormon care transportă glucoza (zahărul) din sânge către celule pentru a putea fi folosită ca energie. Compușii din uleiul de măsline ajută la metabolizarea glucozei și îmbunătățesc efectul insulinei.

De asemenea, acest tip de ulei contine o cantitate ridicata de grasimi mononesaturate care ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, contribuind la preventia diabetului zaharat.

Inflamatia distruge celulele beta producatoare de insulina din pancreas si, in acest mod, este una din cauzele principale ale diabetului.

Uleiul de masline contine un antioxidant puternicoleocanthal, care este responsabil de reducerea inflamatiei. Dieta cu ulei de masline scade proteina C reactiva, un indicator al inflamatiei sistemice.

Artrita

Este un bun agent antiinflamator, diminuează severitatea simptomelor de astm bronsic și artrită

Acidul oleic, cel mai important acid gras din compoziția uleiului de măsline, contribuie la reducerea markerilor inflamatori precum proteina C reactivă. 

Cu toate că uleiul de măsline virgin și extra virgin rezistă la temperaturi ridicate, acestea își pierd din aromă atunci când sunt încălzite. Din acest motiv, este recomandat să le folosești în preparate deja gătite, precum salate, sosuri, împreună cu alte condimente pentru marinarea cărnii, pentru asezonarea pastelor sau legumelor deja gătite. 

Obezitatea

– Îmbunătățește digestia, reduce senzația de foame și menține greutatea sub control.

Mentine greutatea corporala
Unii acizi grasi din componenta uleiului de masline reduc pofta de mancare;

Cancerul

Uleiul reduce activitatea unei oncogene, p21Ras, și previne deteriorarea ADN-ului, încurajand în acest mod moartea celulelor canceroase.

Antioxidanții care se găsesc în ulei pot reduce la minimum efectele nocive pe care le au radicalii liberi din corp, printre cele mai importante fiind prevenirea îmbătrânirii premature a organismului și reducerea proliferării celulelor canceroase la nivelul anumitor organe.

Pancreatita acuta

Bogat in acid oleic și hidroxitirozol, previne pancreatita acută.

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Protejează ficatul de stresul oxidativ.

 

Consumul de ulei de masline este asociat cu scaderea numarului de trigliceride.

Alzhaimer

– Îmbunătățește memoria și previne apariția bolii Alzheimer, luptând împotriva apariției bolilor degenerative.

  • Încetinește îmbătrânirea creierului

Bogat în antioxidanți, uleiul de măsline încetinește procesul de îmbătrânire al creierului și nu numai. Oleocantalul, responsabil pentru reducerea inflamațiilor din corp, ajută și la îndepărtarea plăcilor beta-amiloide care se formează în celulele creierului și duc la apariția bolii Alzheimer.

stomac

previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita, si, totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici intr-un mod mai natural si mai eficient decat medicamentele prescrise. Prin urmare, acest ulei scade incidenta aparitiei calculilor biliari.

Beneficiile Uleiului de Masline pentru Ritualurile de Infrumusetare

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Hidroxitirozolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti disponibili si se gaseste in pulpa maslinelor si in frunzele de maslin. Hidroxitirozolul are o actiune puternica de protectie a ADN-ului uman si de neutralizare a radicalilor liberi.

Hidroxitirozolul este una dintre principalele componente ale uleiului de masline virgin, iar cea mai redusa cantitate se gaseste in maslinele negre si in uleiul de masline de slaba calitate.

Hidroxitirozolul a fost studiat in ultimii ani pentru efectele sale benefice in reglarea nivelului grasimilor din sange si in contracararea stresului oxidativ. 

Printre altele, are efecte antioxidante si antiinflamatoare, iar Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a decis ca 5 mg de hidroxitirozol administrat zilnic reduce riscul de boli cardiovasculare.

Efectele benefice nu se observa doar la nivelul sistemului cardiovascular, ci si a intregului organism. Fiindca lupta cu stresul oxidativ, hidroxitirozolul reduce riscul de imbatranire prematura, sustine buna functionare a sistemului imunitar, imbunatateste aspectul pielii, parului si unghiilor.

Adaugă aici textul pentru subtitlu

ca sa te bucuri de toate beneficiile uleiului de masline, investeste intr-un ulei de calitate, extravirgin, din surse de incredere. Consuma zilnic aproximativ o lingura de ulei de masline, in locul altor surse de grasimi mai nesanatoase: unt, margarina, untura.

Poti incerca, de exemplu, sa ungi feliile de paine prajita cu putin ulei de masline, sa tai cubulete cateva felii de branza si cateva rosii si sa faci o varianta “romaneasca” a bruschetelor italienesti. Un mic dejun rapid si sanatos!

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Uleiul de măsline conține vitamine precum A, D, K și E, care au beneficii pentru piele. Acesta curăță, emoliază și hidratează pielea prin încetinirea evaporării apei din celulele cutanate.

Dacă sunteți predispuși să dezvoltați acnee, folosirea unui săpun pe bază de ulei de măsline poate încetini apariția acneei. Pielea uscată provocată de tratamente anti-acneice sau de expunerea la condiții meteo dure poate fi ameliorată cu ajutorul uleiului de măsline.

Compoziția uleiului de măsline restaurează barieră lipidică naturală a epidermei, cu efect emolient și cicatrizant.

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Compoziţia variază în funcţie de soi, regiune, altitudine, timp de recoltare şi proces de extracţie.

Procentual, uleiul de măsline conţine 11% acizi graşi polinesaturaţi, 73% acizi graşi mononesaturaţi, 14% acizi graşi saturaţi. Dintre acizii graşi saturaţi, 13% sunt acid palmitic, 1,5% acid stearic. Dintre acizii graşi mononesaturaţi, 70% sunt acid oleic, un omega-9 şi 0,3-3,5% acid palmitoleic. Poate conţine şi acid erucastic 0,3%. 15% dintre acizi graşi polinesaturaţi sunt acid linoleic, un omega-6 şi 0,5-1,5% acid alfa-linolenic, un omega-3

Conţinutul de vitamine la 100 g de ulei este: vitamina E 15,29 mg, vitamina K 60,2μg. Conţine de asemenea pigmenţi clorofilieni şi carotenoizi.

Conţine fenoli, cum ar fi esterii de tirozol şi hidroxitirozol, oleocanthal şi oleuropein, care dau uleiului extra virgin gustul amar şi înţepător.

Doresti sa beneficiezi CU ADEVARAT de proprietatile deosebite ale Uleiului de Masline?

Stiai ca exista posibilitatea ca Uleiul de Masline achizitionat de tine sa nu fie Ulei de Masline?

Potrivit … peste x% din produsele care se vand drept ulei de masline sunt contrafacute, reprezentand amestecuri de ulei de masline cu alte tipuri de uleiuri mai ieftine pentru a putea fi vandute la un pret mai mic.

Esti sigur ca produsul achizitionat de tine ca si Ulei de Masline Extravirgin este chiar Extravirgin?

iar apoi sa fie un produs de calitate.

  • ;
  • fie reprezentand ulei de masline virgin (cu o aciditate mare), care se vinde drept ulei de masline extravirgin.

V-ati uitat vreodata pe sticlele Uleiurilor de Masline achizitionate ca sa vedeti daca au scrisa pe eticheta Aciditatea?

Presupunand ca nu face parte din categoria produselor falsificate,

Si presupunand ca are aciditatea trecutape eticheta

oare Uleiul de Masline prezentat ca Extravirgin, care a stat saptamani intregi pe rafturile magazinelor in lumina directa a neoanelor care trebuie sa faca produsele atractive pentru cumparatori, mai pastreaza proprietatile unui ulei Extravirgin, adica mai are o Aciditate mai mica de 0.8%?

Cum poti elimina riscul de a fi inselat?