Sistemul digestiv – Beneficiile uleiului de masline pentru sanatatea sistemului digestiv

Sistemul digestiv - Beneficiile Uleiului de Masline

PENTRU SANATATEA SISTEMULUI DIGESTIV 

Sistemul digestiv sanatos asigura o buna functionare a intregului organism. Uleiul de măsline facilitează digestia și absorbția substanțelor nutritive, inclusiv a vitaminelor liposolubile. 

sistemul digestiv beneficiile uleiului de masline pentru sanatatea sistemului digestiv

Uleiul de masline are un continut bogat de nutrienti esentiali care lupta impotriva bolilor specifice comune, cum ar fi inflamatia, arsurile la stomac si constipatia. Consumul de ulei de masline imbunatateste absorbtia nutrientilor in intestin. Reprezinta un aliment cu calitati alcaline, fiind potrivit pentru reglarea pH-ului din organism si a secretiilor din stomac.

Uleiul de masline previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita, si, totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici intr-un mod mai natural si mai eficient decat medicamentele prescrise. Prin urmare, acest ulei scade incidenta aparitiei calculilor biliari.

STUDII LEGATE DE ACEST SUBIECT

Oamenii de stiinta din cadrul Societatii Americane de Stiinte Nutritionale au estimat ca 55-66% dintre polifenolii din uleiul de masline sunt absorbiti la nivelul intestinului subtire. Studii in vitro au aratat efectul anti-bacterian al uleiului de masline asupra a 8 tulpini de Helicobacter pylori, 3 dintre ele fiind rezistente la unele antibiotice. Efectul se datoreaza compusilor fenolici din uleiul de masline

Citeste articolul anterior: Aciditate Ulei de Masline Extravirgin