Obezitate – Beneficiile uleiului de masline in prevenirea obezitatii

Obezitate - Beneficiile Uleiului de Masline

IN PREVENIREA OBEZITATII

Obezitate – Ce contine uleiul de masline si ce influenta are asupra organismului?

Uleiul de masline este un tip de grasime usor de digerat, buna pentru mentinerea starii de sanatate a intregului sistem digestiv. 

obezitate beneficiile uleiului de masline in prevenirea obezitatii

Continutul ridicat de nutrienti esentiali si efectul laxativ sunt eficiente impotriva bolilor specifice comune, cum ar fi inflamatia, arsurile la stomac si constipatia. Consumul de ulei de masline imbunatateste absorbtia nutrientilor in intestin. Este inclus in lista de alimente cu calitati alcaline si este ideal pentru reglarea pH-ului din organism si a secretiilor din stomac.

Uleiul de masline imbunatateste digestia, reduce senzatia de foame si mentine greutatea sub control. Datorita acestor calitati, uleiul de masline poate preveni obezitatea.

Studii legate de acest Subiect

Oamenii de stiinta din cadrul Societatii Americane de Stiinte Nutritionale au estimat ca 55-66% dintre polifenolii din uleiul de masline sunt absorbiti la nivelul intestinului subtire. 

Studii in vitro au aratat efectul anti-bacterian al uleiului de masline asupra a 8 tulpini de Helicobacter pylori, 3 dintre ele fiind rezistente la unele antibiotice. Efectul se datorează compusilor fenolici din uleiul de masline

Pentru a profita de beneficiile uleiului de masline in prevenirea obezitatii, poti alege dintr-o gama variata de produse printr-un singur click AICI.