Hipertensiunea arteriala – Beneficiile uleiului de masline in hipertensiunea arteriala

Beneficiile Uleiului de Masline

IN PREVENIREA HIPERTENSIUNII ARTERIALE

Hipertensiunea arteriala este o boala cronica caracterizata prin valori crescute ale presiunii exercitate de fluxul sangvin asupra peretilor arterei. 

hipertensiunea arteriala beneficiile uleiului de masline in hipertensiunea arteriala

Tensiunea arteriala creste atunci cand vasele de sange se stramtoreaza, ca urmare a acumularii de colesterol pe peretii acestora, dar si in interiorul lor. 

Urmare a presiunii prea mari a sangelui este foarte probabil ca persoana in cauza sa resimta diverse slabiciuni, dureri in piept, vertij, tulburari de vedere, zgomote in urechi, sangerari nazale etc.

Desi grasimea alimentara nu influenteaza in mod direct hipertensiunea, o dieta hipolipidica scade colesterolul si trigliceridele din sange, amelioreaza circulatia, previne ateroscleroza si, indirect, reduce tensiunea arteriala.

Persoanele care au hipertensiune arteriala sau persoanele cu risc ridicat de a dezvolta hipertensiune arteriala ar trebui sa manance cat mai putine grasimi saturate si totale.

recomandari din partea specialistilor

Expertii recomanda consumul de:

  • alimente bogate in fibre
  • o varietate de fructe si legume
  • uleiuri vegetale netropicale, precum uleiul de masline
  • produse lactate cu continut redus de grasimi

Este important sa evitati grasimile, uleiurile vegetale hidrogenate si grasimile animale, precum si dimensiunile mari ale portiilor. Unele grasimi, precum cele din pestele gras si uleiul de masline, au efecte de protectie asupra inimii.