Cum alegi cel mai bun ulei de masline

Cum alegi cel mai bun ulei de masline?

Cel Mai Bun Ulei de Masline – Sfaturi Utile pentru Alegeri Corecte

Pentru a profita de efectele benefice ale consumului de ulei de masline asupra sanatatii si pentru a alege cel mai bun ulei de masline, este important sa se tina cont de anumite aspecte inainte de achizitie.

cum sa alegi cel mai bun ulei de masline extravirgin
  • Alege intotdeauna un ulei de masline extravirgin – Fiind obtinut prin presare la rece (la temperaturi care nu depasesc 25°C), in aceeasi zi in care maslinele au fost culese, determina pastrarea aromelor intacte si a tuturor proprietatilor benefice.
  • Nivelul de Aciditate – regula de baza pentru achizitionarea unui ulei de masline este de a cumpara un produs cu un nivel scazut de aciditate pentru a asigura o calitate ridicata. Aciditatea mai scazuta inseamna, de asemenea, ca fructul a suferit mai putine daune, oferind astfel calitati mai sanatoase. O aciditate buna a uleiului de masline nu trebuie sa depaseasca 0,8%
  • Data imbutelierii si termenul de valabilitate – uleiul de masline isi pastreaza proprietatile intacte pana la 12 – 18 luni de la data imbutelierii.
  • Produse Organice – verifica informatiile care indica existenta unui produs organic: eticheta Bio.
  • Alege Sticla potrivita – sortimentele de ulei de masline imbuteliate in sticle inchise la culoare, protejeaza uleiul de lumina si contribuie la mentinerea prospetimii pentru un timp indelungat. 

Stiati ca...?

Un ulei de masline premiat este un ulei de masline a carui calitate este recunoscuta de ghiduri si specialisti in domeniu.

Produsele sunt supuse unor teste riguroase care atesta calitatea uleiului de masline

Citeste articolul anterior: Aciditate Ulei de Masline Extravirgin