Cancerul – Beneficiile uleiului de masline in prevenirea cancerului

Cancerul - Beneficiile Uleiului de Masline

IN PREVENIREA CANCERULUI

Antioxidanții care se găsesc în uleiul de masline pot reduce la minimum efectele nocive pe care le au radicalii liberi din corp, printre cele mai importante fiind prevenirea îmbătrânirii premature a organismului și reducerea proliferării celulelor canceroase la nivelul anumitor organe.

cancerul beneficiile uleiului de masline in prevenirea cancerului

Uleiul de masline reduce activitatea unei oncogene, p21Ras, si previne deteriorarea ADN-ului, incurajand in acest mod moartea celulelor canceroase.

Acidul oleic din uleiul de masline este de asemenea rezistent la oxidare si s-a constatat ca are efecte benefice asupra genelor asociate cu cancerul.

Persoanele care adopta o alimentatie mediteraneana au un risc mai mic de a suferi de anumite tipuri de cancer, iar oamenii de stiinta din Grecia considera ca acest lucru se datoreaza consumului zilnic de ulei de masline

Studii legate de acest Subiect

Rezultatele unei meta-analize (19 studii observaționale) publicate în 2011 au arătat că un consum mai ridicat de ulei de măsline este asociat cu o scădere a riscului de a dezvolta cancer mamar și cancer la nivelul sistemului digestiv. Într-o altă meta-analiză publicată în 2013 s-a arătat că fenolii din uleiul de măsline inhibă proliferarea celulelor canceroase datorită activității antioxidante. Studiile au arătat că atât măslinele cât și uleiul de măsline conțin cantități crescute de agenți anticancerigeni (terpenoide, hidroxitirosoli).

Pentru a profita de beneficiile uleiului de masline in prevenirea cancerului, poti alege dintr-o gama variata de produse printr-un singur click AICI.