Beneficiile uleiului de masline in reducerea riscului bolilor de inima

Beneficiile Uleiului de Masline

IN REDUCEREA RISCULUI BOLILOR DE INIMA

Cand presiunea prea mare a sangelui reuseste sa rupa/desprinda placutele de colesterol din interiorul arterelor si vaselor de sange, creste riscul ca fragmente de placute de colesterol sa ajunga in diverse vase de sange mai mici, pe care sa le blocheze complet.

ulei de masline extravirgin beneficii asupra sanatatii reduce riscul bolilor de inima

Această situatie duce aproape inevitabil la un accident vascular cerebral sau la atac de cord (infarct miocardic) sau la moartea anumitor tesuturi.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces în UE.

Uleiul de masline contine grasimi Omega-6, o forma de grasimi polinesaturate sanatoase, care blocheaza raspunsul organismului la inflamatii in cazul unor afectiuni cronice cum ar fi bolile de inima si artrita. 

Studii legate de acest Subiect

In studiile europene, un grup de subiecti sanatosi au avut o reducere de 7% a riscului de BC (boli coronariene) pentru fiecare creștere cu 10 g/zi a consumului de ulei de masline. Mai precis, uleiul de masline extravirgin a redus evenimentele cerebrovasculare cu 31% intr-un grup cu risc ridicat, iar uleiul de masline obisnuit a fost asociat cu un risc cu 44% mai mic de BC după aproximativ 7,8 ani la femeile italiene care au supravietuit unui infarct de miocard. Printre beneficiile uleiului de masline se numara efecte pozitive asupra inflamatiei, functiei endoteliale, hipertensiunii arteriale, sensibilitatii la insulina si diabetului.