Beneficiile uleiului de masline in prevenirea artritei

Beneficiile Uleiului de Masline

IN PREVENIREA ARTRITEI

Uleiul de masline este un bun agent antiinflamator, diminuează severitatea simptomelor de astm bronsic și artrită.

Acidul oleic, cel mai important acid gras din compoziția uleiului de măsline, contribuie la reducerea markerilor inflamatori precum proteina C reactivă. 

ulei de masline extravirgin beneficii asupra sanatatii prevenire artrita

Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna caracterizata prin deformarea articulatiilor si prin dureri la nivelul acestora. Conform studiilor, suplimentarea cu ulei de masline pare sa imbunatateasca markerii inflamatorii si sa reduca stresul oxidativ la persoanele cu artrita reumatoida.

Cu toate ca uleiul de măsline virgin si extravirgin rezista la temperaturi ridicate, acestea isi pierd din aroma atunci cand sunt incalzite. Din acest motiv, este recomandat sa le folosesti in preparate deja gatite, precum salate, sosuri, impreuna cu alte condimente pentru marinarea carnii, pentru asezonarea pastelor sau legumelor deja gatite. 

Studii legate de acest Subiect

Intr-un studiu, uleiul de masline, impreuna cu o sursa de acizi grasi de tip Omega 3, a redus semnificativ durerea si rigiditatea la persoanele cu poliartrita reumatoida.

Majoritatea studiilor sugereaza ca o dieta bogata in fructe, legume si vitamina C este asociata cu scaderea riscului de aparitie a artritei reumatoide. De fapt, este cunoscut ca artrita reumatorida este mai putin severa in unele tari mediteraneene precum Italia si Grecia. In aceste tari principalele alimente consumate sunt fructele, legumele, uleiul de masline si pestele bogat in acizi grasi omega-3. Dieta mediteraneana poate proteja chiar impotriva simptomelor artritei reumatoide.