Beneficiile uleiului de masline in prevenirea aparitiei bolii Alzheimer

Beneficiile Uleiului de Masline

IN PREVENIREA APARITIEI BOLII ALZHEIMER

Beneficiile uleiului de masline in prevenirea aparitiei bolii Alzheimer sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuril

Uleiul de masline este bogat in Antioxidanti care contribuie la incetinirea procesului de imbatranire al creierului si nu numai.

beneficiile uleiului de masline in prevenirea aparitiei bolii Alzheimer

Oleocantalul, responsabil pentru reducerea inflamatiilor din corp, ajuta si la indepartarea placilor beta-amiloide care se formeaza in celulele creierului si duc la aparitia bolii Alzheimer. Acest rezultat a fost observat în cadrul unui studiu realizat pe soareci, de catre cercetatorii americani din cadrul Universitatii Louisiana, SUA.

Mai mult decat atat, grasimile mononesaturate regasite in compozitia uleiului de masline contribuie la mentinerea integritatii celulelor creierului, asigurand buna lui functionare.

Oleocantalul este molecula pe care s-au efectuat cele mai multe studii in ceea ce priveste patru dintre compusii fenolici care se gasesc din abundenta in uleiul de masline. Unul dintre cele mai importante functii pe care le are aceasta molecula o reprezinta actionarea ca un agent neuroprotector, prin urmare, compusul acesta a fost rapid folosit in cadrul studiilor asociate cu maladia Alzheimer.

Studii legate de acest Subiect

Impactul uleiului de masline asupra sanatatii cognitive a fost subiectul a numeroase studii.  In revista Annals of Clinical and Translational Neurology, de exemplu, a fost publicat un studiu cu privire la efectul pozitiv al uleiului de masline extravirgin in preventia bolii Alzheimer. Coordonatorului studiului, dr. Domenico Pratico de la Școala de Medicina din Philadelphia, afirma ca „uleiul de masline extravirgin este mai bun decat fructele si legumele, iar in calitate de grasime vegetala mononesaturata este mai sanatos decat grasimile animale saturate” si poate proteja creierul de aparitia bolii Alzheimer.