Beneficiile uleiului de masline in intarirea sistemului imunitar

Beneficiile Uleiului de Masline

IN INTARIREA SISTEMULUI IMUNITAR

Consumul de ulei de masline contribuie la intarirea sistemului imunitar, protejandu-l astfel de atacurile externe ale microorganismelor, bacteriilor sau virusurilor.

ulei de masline extravirgin beneficii in intarirea sitemului imunitar

Uleiul de masline contine antioxidanti puternici (hidroxitirozolul) care, pe langa alte beneficii aduse intregului organism (lupta cu stresul oxidativ, reduce riscul de imbatranire prematura) contribuie si la buna functionare a sistemului imunitar

Pe langa continutul de antioxidanti, uleiul de masline mai contine si Vitamina E  care incetineste imbatranirea celulara si sprijina sistemul imunitar.

Uleiul de masline este un puternic antioxidant care consolideaza si protejeaza sistemul imunitar, contribuind astfel la intarirea organismului in lupta cu infectiile. 

studii legate de acest subiect

Cercetari recente au ajuns la concluzia ca acizii grasi din componenta uleiului de masline au un rol important in diferite functii ale sistemului imunitar.

Acestia sunt implicati in reglarea proceselor inflamatorii si pot fi eficienti in tratamentul unor boli autoimune si in reglarea sistemului imunitar.

Citeste articolul anterior: Aciditate Ulei de Masline Extravirgin