Beneficiile uleiului de masline asupra reducerii colesterolului

Beneficiile Uleiului de Masline

ASUPRA REDUCERII COLESTEROLULUI

Colesterolul este substanta grasa prezenta in sange.

Sursa bogata de acizi grasi Omega-3, Omega-6, grasimi mononesaturate si antioxidanti, uleiul de masline este aliatul ideal in lupta organismului cu colesterolul marit.

STUDII LEGATE DE ACEST SUBIECT

In 1958, faimosul Studiu Seven Countries a dat un mare impuls uleiului de masline. Cercetatorii au observat ca barbatii care au avut un aport scazut de grasimi saturate au avut cel mai mic colesterol din sange si cele mai mici rate de boli de inima.

Cele mai mici rate au fost gasite in Grecia, pe insula Creta, unde dieta a fost bogata in grasimi nesaturate, provenite in principal din consumul ridicat de ulei de masline.

ulei de masline extravirgin beneficii asupra sanatatii

Maslinele contin polifenoli, un grup mare de compusi care se gasesc in multe alimente derivate din plante si care au fost legate de o serie de beneficii. Cu cat uleiul de masline este mai putin procesat, cu atat mai multi polifenoli se pastreaza. Uleiul de masline extravirgin este cel mai putin prelucrat.

Polifenolii (flavonoidele) sunt agenti antioxidanti din uleiul de masline care previn oxidarea lipoproteinelor. Astfel, impiedica formarea depozitelor de colesterol rau (LDL) in vasele sangvine si creste nivelul de colesterol bun (HDL).