Blog-2

Blog

Afla Informatii Utile despre Beneficiile Utilizarii Uleiului de Masline in Alimentatie si Ritualurile de Ingrijire

Uleiul de masline extravirgin este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate, avand o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Unul dintre criteriile de baza pentru a stabili calitatea uleiului de masline extravirgin il reprezinta ACIDITATEA. Factorii care influenteaza nivelul de aciditate sunt: calitatea solului, modul in care sunt culese maslinele, timpul in care acestea sunt depozitate inainte de prelucrare, locul de depozitare… Vezi mai mult

Colesterolul este substanta grasa prezenta in sange. Sursa bogata de acizi grasi Omega-3Omega-6grasimi mononesaturate si antioxidantiuleiul de masline este aliatul ideal in lupta organismului cu colesterolul marit. Maslinele contin polifenoli, un grup mare de compusi care se gasesc in multe alimente derivate din plante si care au fost legate de o serie de beneficii. Cu cat uleiul de masline este mai putin procesat, cu atat mai multi polifenoli se pastreaza… Vezi mai mult

Una dintre principalele cauze ale aparitiei aterosclerozei este nivelul ridicat de colesterol. Ateroscleroza, caracterizata prin rigiditatea arterelor, apare atunci cand particule de colesterol rau (LDL) se fixeaza in peretii arterelor. In timp, aceste particule se dezvolta si formeaza placi care ingusteaza vasele sangvine, crescand efortul depus de inima in incercarea de a trimite sange oxigenat in intregul organism. Prin reducerea colesterolului rau (LDL) si cresterea nivelului de colesterol bun (HDL), uleiul de masline ajuta la prevenirea aterosclerozeiVezi mai mult

Hipertensiunea arteriala este o boala cronica caracterizata prin valori crescute ale presiunii exercitate de fluxul sangvin asupra peretilor arterei. Tensiunea arteriala creste atunci cand vasele de sange se stramtoreaza, ca urmare a acumularii de colesterol pe peretii acestora, dar si in interiorul lor. Urmare a presiunii prea mari a sangelui este foarte probabil ca persoana in cauza sa resimta diverse slabiciuni, dureri in piept, vertij, tulburari de vedere, zgomote in urechi, sangerari nazale etc… Vezi mai mult

Cand presiunea prea mare a sangelui reuseste sa rupa/desprinda placutele de colesterol din interiorul arterelor si vaselor de sange, creste riscul ca fragmente de placute de colesterol sa ajunga in diverse vase de sange mai mici, pe care sa le blocheze complet. Această situatie duce aproape inevitabil la un accident vascular cerebral sau la atac de cord (infarct miocardic) sau la moartea anumitor tesuturi. Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces în UEVezi mai mult

Diabetul este o boala cronica caracterizata prin hiperglicemie (cresterea nivelului glucozei in sange peste limitele normale). Uleiul de masline este o sursa importanta de vanadiu, un mineral mai putin cunoscut, care contribuie la stabilizarea glicemiei. Un ulei de masline extravirgin poate ajuta in scaderea riscului pentru diabetul de tip II. Diabetul de tip II este caracterizat prin functionarea defectuoasa a insulinei, un hormon care transporta glucoza (zaharul) din sange catre celule pentru a putea fi folosita ca energie… Vezi mai mult

Uleiul de masline este un bun agent antiinflamator, diminuează severitatea simptomelor de astm bronsic și artrită. Acidul oleic, cel mai important acid gras din compoziția uleiului de măsline, contribuie la reducerea markerilor inflamatori precum proteina C reactivă. Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna caracterizata prin deformarea articulatiilor... Vezi mai mult

Uleiul de masline este un tip de grasime usor de digerat, buna pentru mentinerea starii de sanatate a intregului sistem digestiv. Continutul ridicat de nutrienti esentiali si efectul laxativ sunt eficiente impotriva bolilor specifice comune, cum ar fi inflamatia, arsurile la stomac si constipatia. Consumul de ulei de masline imbunatateste absorbtia nutrientilor in intestin. Este inclus in lista de alimente cu calitati alcaline si este ideal pentru reglarea pH-ului din organism... Vezi mai mult

Antioxidanții care se găsesc în uleiul de masline pot reduce la minimum efectele nocive pe care le au radicalii liberi din corp, printre cele mai importante fiind prevenirea îmbătrânirii premature a organismului și reducerea proliferării celulelor canceroase la nivelul anumitor organe. Uleiul de masline reduce activitatea unei oncogene, p21Ras, si previne deteriorarea ADN-ului, incurajand in acest mod moartea celulelor canceroase... Vezi mai mult

Pancreatita este un termen medical care se refera la inflamatia pancreasului care poate fi cauzata de calculi biliari, alcool, anumite medicamente, infectii sau afectiuni digestive. Uleiul de masline extravirgin este bogat in acid oleic si hidroxitirosol, care previne dezvoltarea pancreatitei acute (inflamarea brusca a pancreasului)... Vezi mai mult

Ficatul  detine functii esențiale, de la producerea de proteine, colesterol si bila la depozitarea vitaminelor, a mineralelor si chiar a carbohidratilor. De asemenea, distruge toxinele, cum ar fi alcoolul, medicamentele si produsele secundare naturale ale metabolismului. Mentinerea ficatului intr-o stare buna este primordiala pentru mentinerea sanatatii. Acizii grasi mononesaturati (prezenti in proportie de 73 g la fiecare 100 g de ulei), Vitamina E si compusii fenolici prezenti in uleiul de masline au proprietati antiinflamatorii, hipolipidemice si antioxidante... Vezi mai mult

Uleiul de masline este bogat in Antioxidanti care contribuie la incetinirea procesului de imbatranire al creierului si nu numai. Oleocantalul, responsabil pentru reducerea inflamatiilor din corp, ajuta si la indepartarea placilor beta-amiloide care se formeaza in celulele creierului si duc la aparitia bolii Alzheimer. Acest rezultat a fost observat în cadrul unui studiu realizat pe soareci, de catre cercetatorii americani din cadrul Universitatii Louisiana, SUA... Vezi mai mult

Uleiul de masline faciliteaza digestia si absorbtia substantelor nutritive, inclusiv a vitaminelor liposolubile. Uleiul de masline are un continut bogat de nutrienti esentiali care lupta impotriva bolilor specifice comune, cum ar fi inflamatia, arsurile la stomac si constipatia. Consumul de ulei de masline imbunatateste absorbtia nutrientilor in intestin. Reprezinta un aliment cu calitati alcaline, fiind potrivit pentru reglarea pH-ului din organism si a secretiilor din stomac... Vezi mai mult